Amestec pentru Vin Fiert
În anii 1890, tradiția vinului fiert în perioada Crăciunului s-a intensificat, iar în piețele tradiționale de Crăciun din Germania fiecare comerciant oferea vin fiert produs de el, cu un design și o etichetă specifică fiecăruia. Această competiție între comercianți a creat folclor în cadrul acestor piețe, ceea ce nu a făcut decât să intensifice dorința consumatorilor.
Astăzi, fiecare țară adaugă propriile sale specialități, ceea ce conferă vinului fiert gusturi foarte diverse și originale. Băutura emblematică a piețelor de Crăciun, vinul fiert este consumat cu precădere în Europa. În funcție de țară, se denumește diferit, și se consumă în cantități mai mari sau mai mici. Această băutură este consumată enorm în țările scandinave, în special în Suedia și Danemarca, unde este numită Glögg și, respectiv, Gløgg (termeni care înseamnă „vin fiert” în fiecare limbă). În Germania, ca și în majoritatea țărilor germanice, se consumă în principal sub numele de Glühwein. Acest cuvânt provine dintr-un derivat al germanului „glühen”, care înseamnă strălucire, și „wein”, care înseamnă vin.
În Franța, se numea „vin à la Française” și era
făcută cu scorțișoară.
Această băutură a fost servită în multe
hanuri în secolul al XIX-lea, ba chiar a traversat Alpii, unde s-a răspândit în
toată Italia sub denumirea de „vin brûlé” (pronunțat „vin ars” în franceză).
Țările menționate mai sus reprezintă majoritatea consumatorilor de vin fiert,
deși băutura a devenit mai democratică în majoritatea țărilor europene.
Pentru a face un vin fiert bun, trebuie să fii atent la vinul pe care îl alegi. Cel mai bun vin de folosit la prepararea vinului fiert este un vin roșu tânăr, fructat și rotund. Pentru a-ți însoți vinul fiert, prăjiturile de Crăciun precum turta dulce vor fi în perfectă armonie cu băutura, dar și cu atmosfera.
Ingredientele:
- 1,5 l de vin roșu;
- 150 g zahăr brun;
- O portocală – tăiată felii subțiri;
- un măr – cubulețe;
- 20-25gr de amestec pentru Vin Fiert
Condimentescu;
Se încinge totul într-o cratiță la foc
mic până dă în clocot, apoi se lasă să fiarbă 5 minute. Nu uita să filtrezi
vinul, apoi să-l servești!
POFTĂ BUNĂ!
Instagram:
@condimentescu
Email:
condimentescu@gmail.com
Obtineți
o ofertă: 0731.639.794
Comentarii
Trimiteți un comentariu