XtraPicant Tex-Mex

Sudul Texasului este locul de naștere al preparatelor Tex-Mex, acestea datând încă de la sfârșitul anilor 1800. Rețetele Tex-Mex au devenit cunoscute pe scară largă odată cu construirea Căii Ferate Mexicane din Texas.

De la început, bucătăria Tex-Mex a fost sinonimă cu porții generoase de mâncare aromată. Cu toate acestea, Tex-Mex nu este doar despre dimensiune. Pe lângă porțiile mari, preparatele se laudă de obicei cu arome îndrăznețe și ingrediente al naibii de picante! Rețetele includ pulbere de chili, un amestec savuros de ardei iute măcinat cu condimente, inclusiv chimen, oregano și piper negru.

Preparatele se bazează pe aromele, tehnicile și istoria lungă a bucătăriei mexicane. Carnea grasă și sățioasă este gătită cu ardei iute și condimente și este servită cu fasole, tortilla, brânză, coriandru și multe altele.

Cu siguranță veți găsi tacos, enchiladas, burrito și chimichangas atât în meniurile restaurantelor Tex-Mex, cât și în cele mexicane. Cu toate acestea există diferențe – de exemplu, taco-urile Tex-Mex sunt de obicei făcute cu tortilla moale de făină, în timp ce tacos-urile mexicane sunt aproape întotdeauna făcute cu tortilla moale de porumb.

În general, brânza joacă un rol mai important în mâncarea Tex-Mex decât în bucătăria mexicană. Chile con queso, uneori numit pur și simplu queso, este un aperitiv sau o garnitură de brânză topită și ardei iute, servit de obicei în restaurantele Tex-Mex ca o baie pentru chipsurile tortilla. De asemenea, queso poate fi servită peste enchiladas, tamales sau burritos.

Fă și tu Chile con queso condimentat cu mixul XtraPicant Tex-Mex Condimentescu și devorează câtva pungi de chipsuri tortilla cu el! Ai nevoie de 30 de minute și următoarele ingrediente:

- 750 gr de cârnați – cu ierburi;
- 50 gr de unt;
- o ceapă, tăiată cubulețe;
- 250 gr de cremă de brânză;
- o lingură cu vârf din amestecul XtraPicant Tex-Mex Condimentescu;
- 500 gr de brânză – combinație de brânză moale, procesată (American cheese) și cheddar maturat;
- cutie de 400 gr de roșii cubulețe;
- un ardei iute japaleno, taiat cubulețe;

Rumenește cârnații și ceapa într-o tigaie mare antiaderentă. Odată rumenite, scurge puțin din grăsime.

Tăie brânză în cuburi, adaug-o împreună cu roșiile tăiate cubulețe, ardeiul iute verde și amestecul XtraPicant Tex-Mex Condimentescu.

Gătește la foc mic până când totul începe să se îmbine. O să fie gata atunci când ajunge la textura dorită!

 

POFTĂ BUNĂ! 

 

 

Instagram: @condimentescu

Email: condimentescu@gmail.com

Obtineți o ofertă: 0731.639.794

 

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Zaatar

Chimichurri Blend Condimentescu

Spicy Gyros