Ras El Hanout - Regele condimentelor

Ras el hanout este un amestec de condimente găsit în diferite forme în Tunisia, Algeria și Maroc. Numele în arabă înseamnă „șeful magazinului” și implică un amestec al celor mai bune condimente pe care vânzătorul le are de oferit. Poate conține 10, și până la 80 ingrediente! Nu există o compoziție definitivă de condimente care alcătuiește ras el hanout. Fiecare magazin, companie sau familie poate avea propriul amestec. Ca în cazul majorității amestecurilor tradiționale de condimente, ingredientele ras el hanout pot varia de la un comerciant de mirodenii la altul, și de la un bucătar la altul.

Asta înseamnă că diferitele amestecuri vor avea profiluri de aromă diferite. În cele mai multe cazuri, amestecul va avea o aromă înțepătoare dată de condimente precum scorțișoara și cuișoarele, cu accente dulci de la altele precum cardamom și lavandă. Este picant fără să fie neapărat iute și poate avea note florale puternice în funcție de ingrediente.

Africa de Nord a fost cândva un centru important în comerțul cu mirodenii dintre Europa și Asia, ceea ce a determinat ca mulți magrebieni să adopte un set divers de condimente în bucătăria lor. Este considerat de multi chefi bucătari ca fiind Regele condimentelor.

Ras el hanout este folosit în multe feluri de mâncare savuroase, uneori frecat pe carne sau pește, sau amestecat în cușcuș, paste sau orez, în tajin și shawarma.

Condimentele folosite în Ras el Hanout conțin compuși care stimulează sănătatea, cum ar fi:

- Uleiuri esențiale: Ras el Hanout are un nivel ridicat de uleiuri esențiale care sunt benefice pentru sănătate. Printre uleiuri se numără piperina din piper negru, pinenul din cardamom și nucșoară precum și acidul oleic din coriandru.

- Vitamine: Coriandru este o sursă excelentă de vitamina C, un nutrient lipsit în majoritatea celorlalte condimente. Alte vitamine găsite în Ras el Hanout includ niacina și tiamina din cardamom și vitamina A din scorțișoară.

- Colesterol ridicat: Piperul negru este o sursă bună de antioxidanți care luptă împotriva efectelor colesterolului ridicat, care poate provoca boli de inimă.

Amestecul Ras el hanout Condimentescu poate fi folosit în prepararea celor mai delicioși falafeli!

Timpul de preparare este în jur de 45 de minute. Ai nevoie de:

- 2 cutii de năut;
- o ceapă mare, tăiată în sferturi;
- 5 căței de usturoi;
- sucul de la o lămâie;
- 2 buchete de pătrunjel;
- 1 buchet de mentă proaspătă;
- 2 linguri de amestec Ras el Hanout Condimentescu;
- o lingură de praf de copt;
- 2 linguri de semințe de susan prăjite;
- ulei vegetal pentru prăjit;
- sare și piper după gust;

Scurge năutul printr-o strecurătoare apoi pune-l pe o tavă de copt tapetată cu prosoape de hârtie pentru a absorbi orice exces de umiditate. Năutul trebuie sa fie complet uscat.

Într-o tigaie mică, la foc mediu, rumenește în puțin ulei de măsline usturoiul, ceapa și 2 linguri de Ras el Hanout Condimentescu.

Transferă năutul într-un robot de bucătărie, adăugă usturoi și ceapa rumenită, pătrunjelul, menta, sucul de lămâie, praful de copt, sare și piper după gust, și procesează până când obții o pastă fină.

Încinge uleiul vegetal pentru prăjit într-o cratiță la foc mediu până ajunge la 180 de grade C.

Formează bile de mărimea unei mingi de ping pong și pune-le pe o farfurie. Le prăjești până când prind o culoare blond pal sau maro intens, în funcție de gust. Servește falafelul în pită caldă, stropit cu tahini.


 POFTĂ BUNĂ! 

 

 

Instagram: @condimentescu

Email: condimentescu@gmail.com

Obtineți o ofertă: 0731.639.794

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Zaatar

Chimichurri Blend Condimentescu

Spicy Gyros