Ras El Hanout - Regele condimentelor
Ras el hanout este un amestec de condimente găsit în diferite forme în Tunisia, Algeria și Maroc. Numele în arabă înseamnă „șeful magazinului” și implică un amestec al celor mai bune condimente pe care vânzătorul le are de oferit. Poate conține 10, și până la 80 ingrediente! Nu există o compoziție definitivă de condimente care alcătuiește ras el hanout. Fiecare magazin, companie sau familie poate avea propriul amestec. Ca în cazul majorității amestecurilor tradiționale de condimente, ingredientele ras el hanout pot varia de la un comerciant de mirodenii la altul, și de la un bucătar la altul.
Asta
înseamnă că diferitele amestecuri vor avea profiluri de aromă diferite. În cele
mai multe cazuri, amestecul va avea o aromă înțepătoare dată de condimente
precum scorțișoara și cuișoarele, cu accente dulci de la altele precum cardamom
și lavandă. Este picant fără să fie neapărat iute și poate avea note florale
puternice în funcție de ingrediente.
Africa de
Nord a fost cândva un centru important în comerțul cu mirodenii dintre Europa
și Asia, ceea ce a determinat ca mulți magrebieni să adopte un set divers de
condimente în bucătăria lor. Este considerat de multi chefi bucătari ca fiind
Regele condimentelor.
Ras el
hanout este folosit în multe feluri de mâncare savuroase, uneori frecat pe
carne sau pește, sau amestecat în cușcuș, paste sau orez, în tajin și shawarma.
Condimentele
folosite în Ras el Hanout conțin compuși care stimulează sănătatea, cum ar fi:
- Uleiuri
esențiale: Ras el Hanout are un nivel ridicat de uleiuri esențiale care sunt
benefice pentru sănătate. Printre uleiuri se numără piperina din piper negru,
pinenul din cardamom și nucșoară precum și acidul oleic din coriandru.
- Vitamine:
Coriandru este o sursă excelentă de vitamina C, un nutrient lipsit în
majoritatea celorlalte condimente. Alte vitamine găsite în Ras el Hanout includ
niacina și tiamina din cardamom și vitamina A din scorțișoară.
- Colesterol ridicat:
Piperul negru este o sursă bună de antioxidanți care luptă împotriva efectelor
colesterolului ridicat, care poate provoca boli de inimă.
Amestecul
Ras el hanout Condimentescu poate fi folosit în prepararea celor mai delicioși
falafeli!
Timpul de
preparare este în jur de 45 de minute. Ai nevoie de:
- o ceapă mare, tăiată în sferturi;
- 5 căței de usturoi;
- sucul de la o lămâie;
- 2 buchete de pătrunjel;
- 1 buchet de mentă proaspătă;
- 2 linguri de amestec Ras el Hanout Condimentescu;
- o lingură de praf de copt;
- 2 linguri de semințe de susan prăjite;
- ulei vegetal pentru prăjit;
- sare și piper după gust;
Scurge năutul printr-o strecurătoare apoi pune-l pe o tavă de copt tapetată cu prosoape de hârtie pentru a absorbi orice exces de umiditate. Năutul trebuie sa fie complet uscat.
Într-o tigaie mică, la foc mediu, rumenește în puțin ulei de măsline usturoiul, ceapa și 2 linguri de Ras el Hanout Condimentescu.
Transferă năutul într-un robot de bucătărie, adăugă usturoi și ceapa rumenită, pătrunjelul, menta, sucul de lămâie, praful de copt, sare și piper după gust, și procesează până când obții o pastă fină.
Încinge uleiul vegetal pentru prăjit într-o cratiță la foc mediu până ajunge la 180 de grade C.
Formează bile de mărimea unei mingi de ping pong și pune-le
pe o farfurie. Le prăjești până când prind o culoare blond pal sau maro intens, în funcție
de gust. Servește falafelul în pită caldă, stropit cu tahini.
Instagram: @condimentescu
Email: condimentescu@gmail.com
Obtineți
o ofertă: 0731.639.794
Comentarii
Trimiteți un comentariu