Mixul "Chili con Carne" Condimentescu

Creat în San Antonio, Texas, la începutul secolului al XIX-lea, a fost inițial doar o simplă tocană cu ardei iute vândută de către femei care găteau cantități uriașe de chili acasă înainte de a merge la piața unde vindeau porții individuale la un cost mai mic. Este considerat un preparat al bucătăriei Tex-Mex, născut la intersecția dintre bucătăria mexicană și cea americană.

Chili con carne a devenit rapid un preparat de bază în familiile din nordul Mexicului și sudul Texasului. Acesta include mai multe ingrediente de bază, cum ar fi roșii, fasole, ardei iute și carne.

Variațiile acestui fel de mâncare abundă! Astăzi, puteți găsi o versiune pentru orice gust sau dietă, de la versiuni extrem de picante până la opțiuni vegetariene cu tofu și cartofi, sau chiar și chili alb, preparat cu carne de pui sau curcan.

Puriștii ar spune că traditional red (chili con carne) nu s-a schimbat prea mult de-a lungul anilor și că ar trebui preparat în continuare doar din carne, ardei iute roșu și condimente. 

Eu o să vă propun o variantă care include fasole roșie, porumb și chiar și bacon afumat pentru a potența aroma preparatului. Evident, nu lipsește mixul Chili con Carne dezvoltat de către Condimentescu 😊

Timp de preparare: o oră și 15 minute

Ingrediente: 

- 1 ceapă mare, tocată;

- 3 ardei grași roșii, sănătoși, tăiați cubulețe;

- 500 grame carne tocată de vită;

- 400 grame fasole roșie;

- 200 grame porumb dulce din conservă;

- 300 grame roșii în bulion;

- 2 linguri de pastă de tomate;

- o lingură de zahăr;

- 3 caței de usturoi, tocați;

- 2 morcovi, tăiați cubulețe;

- 200 grame de bacon afumat;

- 3 lingurițe din mixul Chili con Carne Condimentescu;

- zeama de la jumătate de lămâie/lime;

- sare și piper după gust;

- opțional - ardei iute "ochi de pasăre";

- opțional – brânză cheddar maturată;

 

Într-o tigaie înaltă rumenești baconul tăiat cubulețe. Adăugi morcovii, ardeii grași, ceapa, usturoiul pe care le călești timp de câteva minute. Este timpul pentru carnea tocată – o gatești împreună cu legumele călite și amestecul Chili con Carne Condimentescu. Nu uita să adaugi sare și piper după gust. După ce carnea este ușor aurie, adaugă roșiile în bulion, pasta de tomate, lingura de zahăr și 250ml de apă. Gătești la foc mic timp de 25 de minute până când toate ingredientele ajung să se cunoască bine. La final adaugi fasolea roșie din conservă, porumbul, și gătești pentru încă 10 minute. Zeama de lămâie/lime și cheddarul ras deasupra o să-ți completeze preparatul o dată ce ai stins focul. Se servește cu nachos sau chiar cu o franzelă caldă 😊


POFTĂ BUNĂ!




Instagram: @condimentescu

Email: condimentescu@gmail.com

Obtineți o ofertă: 0731.639.794


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Zaatar

Chimichurri Blend Condimentescu

Spicy Gyros