Mixul "Chili con Carne" Condimentescu
Creat în San Antonio, Texas, la începutul secolului al XIX-lea, a fost inițial doar o simplă tocană cu ardei iute vândută de către femei care găteau cantități uriașe de chili acasă înainte de a merge la piața unde vindeau porții individuale la un cost mai mic. Este considerat un preparat al bucătăriei Tex-Mex, născut la intersecția dintre bucătăria mexicană și cea americană.
Chili con carne a devenit rapid un preparat de
bază în familiile din nordul Mexicului și sudul Texasului. Acesta include mai
multe ingrediente de bază, cum ar fi roșii, fasole, ardei iute și carne.
Variațiile acestui fel de mâncare abundă! Astăzi, puteți găsi o versiune
pentru orice gust sau dietă, de la versiuni extrem de picante până la opțiuni vegetariene
cu tofu și cartofi, sau chiar și chili alb, preparat cu carne de pui sau
curcan.
Puriștii ar spune că traditional red (chili con carne) nu s-a schimbat prea mult de-a lungul anilor și că ar trebui preparat în continuare doar din carne, ardei iute roșu și condimente.
Eu o să vă propun o variantă
care include fasole roșie, porumb și chiar și bacon afumat pentru a potența
aroma preparatului. Evident, nu lipsește mixul Chili con Carne dezvoltat
de către Condimentescu 😊
Timp de preparare: o oră și 15 minute
Ingrediente:
- 1 ceapă mare,
tocată;
- 3 ardei grași roșii, sănătoși, tăiați
cubulețe;
- 500 grame carne tocată de vită;
- 400 grame fasole roșie;
- 200 grame porumb dulce din conservă;
- 300
grame roșii în bulion;
- 2
linguri de pastă de tomate;
- o lingură de zahăr;
- 3 caței de usturoi, tocați;
- 2 morcovi, tăiați cubulețe;
- 200 grame de bacon afumat;
- 3 lingurițe din mixul Chili con Carne
Condimentescu;
- zeama de la jumătate de lămâie/lime;
- sare și
piper după gust;
- opțional
- ardei iute "ochi de pasăre";
- opțional – brânză
cheddar maturată;
Într-o tigaie înaltă rumenești baconul tăiat cubulețe. Adăugi
morcovii, ardeii grași, ceapa, usturoiul pe care le călești timp de câteva minute. Este
timpul pentru carnea tocată – o gatești
împreună cu legumele călite și amestecul Chili con Carne Condimentescu.
Nu uita să adaugi sare și piper după gust. După ce carnea este ușor aurie, adaugă
roșiile în bulion, pasta de tomate, lingura de zahăr și 250ml
de apă. Gătești la foc mic timp de 25 de minute până când toate ingredientele
ajung să se cunoască bine. La final adaugi fasolea roșie din conservă, porumbul,
și gătești pentru încă 10 minute. Zeama de lămâie/lime și cheddarul ras
deasupra o să-ți completeze preparatul o dată ce ai stins focul. Se servește cu
nachos sau chiar cu o franzelă caldă 😊
POFTĂ BUNĂ!
Instagram: @condimentescu
Email: condimentescu@gmail.com
Obtineți o ofertă: 0731.639.794
Comentarii
Trimiteți un comentariu