Herbes de Provence
Un mix clasic al bucătăriei franceze,
“Ierburile de Provence” sunt considerate un amestec de condimente universal.
Herbes de Provence este un amestec de
ierburi uscate considerat tipic regiunii Provence din sud-estul Franței. Cu o
aromă inconfundabilă, ierburile din povestea noastră, au capacitatea de a
aduna, ca prin farmec, întregul suflet al Mediteranei în bucătăria ta.
Este un fapt deja cunoscut: dieta
mediteraneană ne asigură o viață lungă și sănătoasă! Stilul de viață al
mediteraneenilor este bogat în legume și fructe proaspete, în pește, pui, ulei
de măsline, brânzeturi și puțin vin, iar Ierburile de Provence sunt o parte
importantă a acestei ecuații.
Ingredientele acestui amestec sunt
bogate în minerale și antioxidanți. Ierburile susțin digestia, întăresc
sistemul imunitar și reglează procese cheie în organism. Preparatele cu ierburi
de Provence sunt delicioase. Amestecul poate fi folosit pentru condimentarea
sufleurilor din legume, a omletei, chiar și pentru pizza. Conferă un gust
deosebit pastelor și sosurilor. Este ideal pentru a aromatiza focaccia și alte
produse de panificație.
Ierburile pot fi adăugate în preparate
înainte, în timpul sau după gătire sau amestecate cu uleiul înainte de gătit,
astfel încât să infuzeze aroma alimentelor.
Mai jos îți spun cum să foloșești mărturia Condimentescu primită
în cei mai buni cartofi gratinați. cu ierburi Provence.
Timp de preparare: 45 de minute. Și hrănește 8 guri înfometate!
Ingrediente:
- 1 lingură de unt la temperatura camerei ;
- 500 ml smântână pentru gătit;
- 2-3 căței de usturoi, ușor zdrobiți;
- 1 lingură Ierburi de Provence Condimentescu;
- Sare și Piper negru proaspăt măcinat;
- 300 g brânză rasă – se recomandă Gruyère maturată minim 5 luni;
Preîncălzești cuptorul la 200 de grade Celsius.
Cureți și speli cartofii pe care îi tai felii subțiri folosind o mandolină sau un cuțit bine ascuțit.
Ungi cu unt un vas de copt sau gratinat înalt.
Într-o cratiță mică, adăugi la fiert smântâna pentru gătit, cățeii de usturoi și Ierburi de Provence Condimentescu. Se asezonează, dupa gust, cu sare si piper. După ce a dat în clocot, scoți cățeii de usturoi și oprești focul.
Aranjezi cartofii într-un strat suprapus pe fundul vasului. Se condimentează stratul cu sare și piper. Se împrăștie ușor puțină brânză rasă. Mai formezi încă două straturi de cartofi și brânză.
Apeși ușor straturile în jos, torni amestecul de smântâna infuzată cu usturoi și ierburi peste straturile de cartofi. Acoperi vasul lejer cu folie, astfel încât să nu atingă brânza deasupra și coci 30 de minute. După acest timp, scoți folia și lași brânza să se rumenească galben-aurie timp de încă 10-15 minute.
Lăși să se răcească timp de 20 până la 30 de minute
înainte de servire.
POFTĂ
BUNĂ!
Instagram:
@condimentescu
Email:
condimentescu@gmail.com
Obtineți
o ofertă: 0731.639.794
Comentarii
Trimiteți un comentariu