Herbes de Provence

Un mix clasic al bucătăriei franceze, “Ierburile de Provence” sunt considerate un amestec de condimente universal. 

Herbes de Provence este un amestec de ierburi uscate considerat tipic regiunii Provence din sud-estul Franței. Cu o aromă inconfundabilă, ierburile din povestea noastră, au capacitatea de a aduna, ca prin farmec, întregul suflet al Mediteranei în bucătăria ta.

Este un fapt deja cunoscut: dieta mediteraneană ne asigură o viață lungă și sănătoasă! Stilul de viață al mediteraneenilor este bogat în legume și fructe proaspete, în pește, pui, ulei de măsline, brânzeturi și puțin vin, iar Ierburile de Provence sunt o parte importantă a acestei ecuații.

Ingredientele acestui amestec sunt bogate în minerale și antioxidanți. Ierburile susțin digestia, întăresc sistemul imunitar și reglează procese cheie în organism. Preparatele cu ierburi de Provence sunt delicioase. Amestecul poate fi folosit pentru condimentarea sufleurilor din legume, a omletei, chiar și pentru pizza. Conferă un gust deosebit pastelor și sosurilor. Este ideal pentru a aromatiza focaccia și alte produse de panificație.

Ierburile pot fi adăugate în preparate înainte, în timpul sau după gătire sau amestecate cu uleiul înainte de gătit, astfel încât să infuzeze aroma alimentelor.

Mai jos îți spun cum să foloșești mărturia Condimentescu primită în cei mai buni cartofi gratinați. cu ierburi Provence.

Timp de preparare: 45 de minute. Și hrănește 8 guri înfometate!

Ingrediente: 

- 1,5 kg cartofi;
- 1 lingură de unt la temperatura camerei ;
- 500 ml smântână pentru gătit;
- 2-3 căței de usturoi, ușor zdrobiți;
- 1 lingură Ierburi de Provence Condimentescu;
- Sare și Piper negru proaspăt măcinat;
- 300 g brânză rasă – se recomandă Gruyère maturată minim 5 luni;

Preîncălzești cuptorul la 200 de grade Celsius.

Cureți și speli cartofii pe care îi tai felii subțiri folosind o mandolină sau un cuțit bine ascuțit.

Ungi cu unt un vas de copt sau gratinat înalt.

Într-o cratiță mică, adăugi la fiert smântâna pentru gătit, cățeii de usturoi și Ierburi de Provence Condimentescu. Se asezonează, dupa gust, cu sare si piper. După ce a dat în clocot, scoți cățeii de usturoi și oprești focul.

Aranjezi cartofii într-un strat suprapus pe fundul vasului. Se condimentează stratul cu sare și piper. Se împrăștie ușor puțină brânză rasă. Mai formezi încă două straturi de cartofi și brânză.

Apeși ușor straturile în jos, torni amestecul de smântâna infuzată cu usturoi și ierburi peste straturile de cartofi. Acoperi vasul lejer cu folie, astfel încât să nu atingă brânza deasupra și coci 30 de minute. După acest timp, scoți folia și lași brânza să se rumenească galben-aurie timp de încă 10-15 minute.

Lăși să se răcească timp de 20 până la 30 de minute înainte de servire.


 POFTĂ BUNĂ! 

 

 

Instagram: @condimentescu

Email: condimentescu@gmail.com

Obtineți o ofertă: 0731.639.794

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Zaatar

Chimichurri Blend Condimentescu

Spicy Gyros