Ochi de pasăre

Ardeiul iute "ochi de pasăre" sau chili thailandez este originar din Mexic. Da, sună ciudat, dar majoritatea ardeilor iuți din specia Capsicum annuum sunt originari din America de Sud și Mexic. Aceștia au fost răspândiți de coloniști, misionari și comercianți spanioli și portughezi prin intermediul "Bursei din Columbia", renumită pentru comerțul la scară largă de plante, animale și metale prețioase. "Ochiul de pasăre" este foarte des folosit în bucătăriile Asiatice, dar este destul de întălnit și în preparatele din America de Sud.

Este un ardei destul de "fierbinte" și poate atinge până la 100.000 de unități pe scara Scoville. Lăudat pentru aroma intensă fructată pe care o deține, ardeiul vine la pachet cu o serie de beneficii pentru consumatori: acesta ajută la digestie, este considerat un foarte bun antioxidant și conține o cantitate însemnată de vitamine.

Chiar dacă nu sunteți fanul preparatelor picante, având o sticlă de sos de casă picant vă poate duce la alt nivel preparatele. Și asta cu minim efort!

Timp de gătit - 25 minute

Ingrediente: trei roșii, trei ardei grași roșii, 10 căței de usturoi, 10 chili "ochi de pasăre", două linguri de oțet de mere, două linguri de ulei vegetal sau de măsline, o lingură de zahăr, sare și piper după gust (Cantitățile de usturoi și chili se ajustează după gust). 

- coaceți roșiile și ardeii în cuptor sau direct pe focul aragazului pentru o aromă autentică. Scoateți și lasați să se răcească; după ce s-au răcit, decojiți legumele;

- revitalizați în tigaie la foc mic cei 10 chili "ochi de pasăre";

- într-un blender adăugați usturoiul, roșiile, ardeiul gras, chili, sarea, piperul și pulsați până cănd obtineți o pastă omogenă;

- turnați pasta obținută într-o cratiță, împreună cu uleiul, oțetul, zahărul și două linguri de apă; se fierbe timp de aproximativ 5 minute;

- după răcirea completă se sărează după gust și se adaugă într-un recipient.

Sosul este gata și poate fi folosit pentru preparate cu pește, carne roșie, și orez.

 

POFTĂ BUNĂ! 

 

 

Instagram: @condimentescu

Email: condimentescu@gmail.com

Obtineți o ofertă: 0731.639.794

 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Zaatar

Chimichurri Blend Condimentescu

Spicy Gyros