Mélange COLOMBO

Fiind considerat "Condimentul Vedetă" al insulelor Caraibe, pudra de Colombo este un deliciu fructat și parfumat care dă o aromă distinctă preparatelor cu pui, porc, pește și crustacee. 

Pulberea de Colombo nu este un condiment, ci un amestec tradițional de condimente din bucătăria caraibiană. În insulele din Caraibe, fiecare familie are propria rețetă pentru prepararea Colombo. Totuși, adesea găsim aceleași condimente la baza acestui amestec. Turmericul, coriandru, schinduf, cuișoare, chimen, piper, semințe de muștar și usturoi sunt cele mai comune ingrediente în pudra de colombo.

Prin culoarea galben-aurie și prin gust, Colombo este foarte aproape de curry. Cu toate acestea, aroma sa este mai blândă și mai puțin condimentată. Această asemănare nu este o coincidență. Exportat în întreaga lume de emigranții indieni, curry s-a adaptat la nivel local în multe țări - în insulele Caraibe, emigranții indieni și din Sri Lanka, au fost cei care au introdus Colombo în tradițiile culinare în secolul al XIX-lea.

Colombo aduce un omagiu originilor sale și, de fapt, își ia numele de la cel al capitalei economice și al celui mai populat oraș din Sri Lanka. Situat pe coasta de vest a acestei mari insule din largul Indiei, Colombo a fost numit probabil în onoarea navigatorului Cristofor Columb de către colonizatorii portughezi care au debarcat acolo la începutul secolului al XVI-lea.

Aromele Martiniquei și Indiei se întâlnesc în acest delicios curry clasic. O mare varietate legume pot fi folosite în acest fel de mâncare, inclusiv cartofi, vinete, pătlagină...

Timp de preparare: o oră și 15 minute

Ingrediente: 

- 2 cepe, tocate;
- 500 grame amestec de legume după gust - ardei gras, cartofi, morcovi, mazare...
- 6 caței de usturoi, tocați;
- 2 linguri de unt;
- 3 linguri de ulei de măsline;
- 2 kg carne de porc sau pui, tăiate în bucățiș;
- 3 lingurițe Colombo Condimentescu;
- sare după gust;
- opțional - ardei "ochi de pasăre";

Într-o tigaie înaltă încălziți untul și uleiul de măsline la foc mic. Căliți ceapa și usturoiul împreună timp de câteva minute. Adăugați carnea, amestecul Colombo Condimentescu și rumeniți ingredientele până când devin maro-auriu, amestecând regulat. Adăugați sare, amestecul de legume și suficientă apă pentru a le acoperi. Lăsați să fiarbă la foc mic în jur de o oră, până când legumele și carnea sunt fragede. 


POFTĂ BUNĂ! 

 

 

Instagram: @condimentescu

Email: condimentescu@gmail.com

Obtineți o ofertă: 0731.639.794

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Zaatar

Chimichurri Blend Condimentescu

Spicy Gyros