Mélange COLOMBO
Fiind considerat "Condimentul
Vedetă" al insulelor Caraibe, pudra de Colombo este un deliciu fructat și
parfumat care dă o aromă distinctă preparatelor cu pui, porc, pește și
crustacee.
Pulberea de Colombo nu este un
condiment, ci un amestec tradițional de condimente din bucătăria caraibiană. În
insulele din Caraibe, fiecare familie are propria rețetă pentru prepararea
Colombo. Totuși, adesea găsim aceleași condimente la baza acestui amestec.
Turmericul, coriandru, schinduf, cuișoare, chimen, piper, semințe de muștar și
usturoi sunt cele mai comune ingrediente în pudra de colombo.
Prin culoarea galben-aurie și prin
gust, Colombo este foarte aproape de curry. Cu toate acestea, aroma sa este mai
blândă și mai puțin condimentată. Această asemănare nu este o coincidență.
Exportat în întreaga lume de emigranții indieni, curry s-a adaptat la nivel
local în multe țări - în insulele Caraibe, emigranții indieni și din Sri Lanka,
au fost cei care au introdus Colombo în tradițiile culinare în secolul al
XIX-lea.
Colombo aduce un omagiu originilor sale
și, de fapt, își ia numele de la cel al capitalei economice și al celui mai
populat oraș din Sri Lanka. Situat pe coasta de vest a acestei mari insule din
largul Indiei, Colombo a fost numit probabil în onoarea navigatorului Cristofor
Columb de către colonizatorii portughezi care au debarcat acolo la începutul
secolului al XVI-lea.
Aromele Martiniquei și Indiei se
întâlnesc în acest delicios curry clasic. O mare varietate legume pot fi
folosite în acest fel de mâncare, inclusiv cartofi, vinete, pătlagină...
Timp de preparare: o oră și 15 minute
Ingrediente:
- 500 grame amestec de legume după gust - ardei gras, cartofi, morcovi, mazare...
- 6 caței de usturoi, tocați;
- 2 linguri de unt;
- 3 linguri de ulei de măsline;
- 2 kg carne de porc sau pui, tăiate în bucățiș;
- 3 lingurițe Colombo Condimentescu;
- sare după gust;
Într-o tigaie înaltă
încălziți untul și uleiul de măsline la foc mic. Căliți ceapa și usturoiul
împreună timp de câteva minute. Adăugați carnea, amestecul Colombo
Condimentescu și rumeniți ingredientele până când devin maro-auriu,
amestecând regulat. Adăugați sare, amestecul de legume și suficientă apă pentru
a le acoperi. Lăsați să fiarbă la foc mic în jur de o oră, până când legumele
și carnea sunt fragede.
POFTĂ BUNĂ!
Instagram:
@condimentescu
Email:
condimentescu@gmail.com
Obtineți
o ofertă: 0731.639.794
Comentarii
Trimiteți un comentariu